onsdag 6 april 2011

Tonfiskssallad

Startar igång bloggen med mitt första recept som jag nyss även har ätit till lunch, tonfisksallad. Det bästa med den här tonfiskröran är att den gör tonfisken så himla god! Receptet är ett eget påhitt av mig med inspiration från de många tonfiskröresalladerna jag intagit i Grekland under sommarmånaderna.

Du behöver:
1 burk tonfisk i vatten
ca 1-1,5 dl crème fraiche (går även bra med kesella för att minska ännu mer på fettprocenten)
salt och peppar
1 kallt ägg
rödlök
sallad
tomat
färska sockerärtor
babyspenat
gurka
majs



Ingredienserna till salladen väljer du självklart utifrån eget tycke och smak, men detta är ungefär vad jag brukar ha i min sallad.

Blanda tonfisken med crème fraichen och salta och peppra. Blanda ihop salladen på en tallrik och lägg tonfiskröran överst! MUMS!

Tips från Vendela: Addera en klick Ajvar i tonfiskröran och ät även en skiva fullkornsbröd till salladen!

1 kommentar:

  1. Hej Johanna! Det blir ännu godare om man slänger i en matsked Ajvar relish med tonfiskkladdet! och drar man på några oliver eller en skiva fullkornsbröd med lättmargarin har man dessutom fått långsamma kolhydrater och en bra fettkvalitét därtill ;)
    /Vendela

    SvaraRadera

Har du några bra recept du vill ha med här eller är det något annat du gillar/saknar!?