
För 4 personer behövs
600 g fisk (typ torsk)
600 g färskpotatis
4 lökar
250 g körsbärstomater
flytande smör
rivet skal av 1 citron
salt och peppar
1 dl hackade hasselnötter
Sås:
2 dl turkisk yoghurt
1/2 dl hackad gräslök
salt
lite citronsaft
2 msk pepparrot (jag hade inte i det)
Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta potatisen och skär den i halvor och dela löken i det samma. Lägg glest i en ugnsfast form och stek i mitten av ugnen i 15 min. Dela fisken i bitar och lägg den tillsammans med coctailtomaterna i formen. Riv över citronskal, salta och peppra samt ringla över smör. Sänk ugnen till 175 grader och stek i ytterligare 15 min. Blanda yoghurt, hackad gräslök, citron och eventuellt riven pepparrot samt lite salt. Strö gärna lite gräslök över den färdiga fisken. Klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Har du några bra recept du vill ha med här eller är det något annat du gillar/saknar!?