För 4 portioner behövs:
12-16 lasagneplattor
250 g keso
ca 1,5 färsk chili
2 dl riven ost
Tomatsås:

1 gul lök
Passerade tomater
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 kryddmått peppar
en nypa socker
lite oregano
1 tsk paprikapulver
1 grönsaksbuljontärning
Grönsallad att ha bredvid
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda keson med hackad chili efter behag. Koka lasagneplattorna i ca 4 min, ta några i taget. Ta försiktigt upp dem, låt dem vila några sekunder och lägg lite mindre än en matsked chilikeso på varje platta, rulla ihop och lägg i en smord, ugnsfast form. Skala och hacka löken, fräs i lite smör till den blir mjuk (löken ska inte få färg). Häll i tomaterna, pressad vitlök, kryddorna och sockret och låt såsen puttra en stund. Häll sedan över cannellonirullarna och strö över osten. Gratinera i ugnen i 20-25 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Har du några bra recept du vill ha med här eller är det något annat du gillar/saknar!?