onsdag 6 april 2011

Chilicannelloni

Detta åt jag till middag idag, första gången jag testade det, riktigt gott tycker jag! Självklart kan man byta ut fyllningen om man känner för det. Receptet kommer ursprungligen från arla.se (även bilden är lånad därifrån) men jag lagade det så här och kan tycka att det var lite snålt med 12 rullar för 4 portioner, jag äter själv 4 rullar, ni får avgöra hur mycket ni behöver ;)

För 4 portioner behövs:

12-16 lasagneplattor
250 g keso
ca 1,5 färsk chili
2 dl riven ost

Tomatsås:

1 gul lök
Passerade tomater
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 kryddmått peppar
en nypa socker
lite oregano
1 tsk paprikapulver
1 grönsaksbuljontärning

Grönsallad att ha bredvid

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda keson med hackad chili efter behag. Koka lasagneplattorna i ca 4 min, ta några i taget. Ta försiktigt upp dem, låt dem vila några sekunder och lägg lite mindre än en matsked chilikeso på varje platta, rulla ihop och lägg i en smord, ugnsfast form. Skala och hacka löken, fräs i lite smör till den blir mjuk (löken ska inte få färg). Häll i tomaterna, pressad vitlök, kryddorna och sockret och låt såsen puttra en stund. Häll sedan över cannellonirullarna och strö över osten. Gratinera i ugnen i 20-25 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Har du några bra recept du vill ha med här eller är det något annat du gillar/saknar!?